Vägen till en god hälsa

Skönhet

Skönhetsoperationer i Sverige

Skönhetsbranschen är väldigt stor i många delar av världen, och Sverige är inget undantag. Under de senaste tio åren har branschen och det antal företag som är verksam inom den dubblats. Tillsammans med detta har även behandlingar och operationer blivit allt fler och mer avancerade.

I en undersökning från förra året utfört av YouGov meddelade 14% av svenskar att de skulle kunna tänka sig att genomgå en skönhetsoperation, och det gick upp till 25% om det handlade om ett ingrepp som inte krävde operation. Om detta kan överföras till hela befolkningen betyder det att ca 1 372 000 skulle kunna tänka sig att genomgå en riktig skönhetsoperation.

De tabun som tidigare fanns kring skönhetsoperationer har sakta men säkert börjat brytas ned och blivit mer och mer accepterade. Attityden till exempelvis bröstförstoringar är inte alls vad den en gång varit. Att gå in på en klinik för att få en snabb behandling skulle av många idag liknas vid att färga håret eller sätta på lösögonfransar.

Den ökade lönsamheten i denna bransch betyder dock att man alltid ska se till att välja en seriös aktör som verkligen besitter all kunskap och expertis som behövs för att kunna utföra dessa skönhetsingrepp och operationer. Ser man till exempel på Citadellkliniken, som har kliniker i Landskrona och Malmö, uppmanar de själva detta och mer för alla som överväger att göra en skönhetsoperation. De rekommenderar till och med att man bör konsultera med minst två plastikkirurger innan man bestämmer något alls.

En sak man absolut bör göra är att se till att kliniken man besöker medlem i Svensk förening för estetisk plastikkirurgi då de hjälper till att hålla plastikkirurgin i Sverige till höga standarder och ser efter patienternas bästa.

Skönhetsbranschen visar inga tecken på att sluta växa den närmaste tiden och kan fortfarande ha sin storhetstid framför sig. Men oavsett om det är nu eller i framtiden ska man vara noga med att göra sin efterforskning och veta vad man tar sig an innan man ”lägger sig under kniven”.