Vägen till en god hälsa

Hälsa

Saker som är bra att veta vid olyckor

olycka_343682648

Olyckor är något som oftast inte går att undvika så det bästa sättet att hantera olyckor är att förbereda sig innan de inträffar. Det finns flera saker som är bra att kunna och veta när det skett en olycka. I texten nedan så kan du läsa om några saker som är bra att veta vid en olycka.

En av de viktigaste sakerna som man kan lära sig för att förebygga olyckor är HLR också känt som hjärt och lungräddning. HLR är inte så svårt att lära sig som många tror och det kan faktiskt rädda liv. I en olycka så ska man börja med HLR så snabbt som möjligt så att det är så stor chans som möjligt att den skadade personen överlever. Om det finns tillgång till en hjärtstartare så kan man använda en sådan istället då de är mycket större chans att rädda någon med hjärtstartare än vanlig HLR.

Det är också viktigt att man vid olycksplats så snabbt som möjligt ringer 112 efter ambulans och/eller brandbil beroende på vilken sorts olycka det är. När man ringer så ska man så tydligt som möjligt förklara vars man är och vad som har hänt så att de kan avgöra hur allvarlig situationen är.