Vägen till en god hälsa

Hälsa, Hår, Skönhet

Håravfall hos kvinnor

shutterstock_84154270

Kvinnligt håravfall är inte lika vanligt som hos männen. Därför är det många kvinnor som får panik när de märker att deras hår bli tunnare. 

För en del handlar det helt enkelt om generna. Fråga mamma eller mormor om de har problem med tunnhårighet. Det kan helt enkelt vara så att det är genetiskt och då kan man inte göra något åt det. För att få tillbaka sin tjocklek kan man sätta in löshår som matchar ens hårfärg. För att vara säker på att få samma nyans som ditt hår kan man låna hem en färgkarta och testa sig fram. Sådana finns att låna hos Pozehair som även säljer högkvalitativt, äkta löshår.

Stress är också en vanlig orsak till håravfall. Om man vet med sig att man lätt blir stressad eller har ett väldigt stressigt jobb, kan man försöka varva ned tempot i vardagen i några veckor och se om man slutar tappa hår. Är man så stressad att man tappar håret kan det i slutändan leda till sjukskrivning.

Ett tredje alternativ är en vanlig sjukdom: alopecia areata. De kan dyka upp oavsett ålder och kön. Man får kala fläckar på hjässan och skägget. Storleken och hur många fläckar man får varierar. Ungefär hälften av alla som får det återfår sin normala hårväxt inom ett år. För resten är det permanent. Tyvärr finns det ingen medicin eller behandling som hjälper mot detta och man vet heller inte hur det uppkommer hos vissa men inte andra. Man tror att det kan påverka dem som bär på en autoimmun sjukdom och vara sammankopplat med stress.