Vägen till en god hälsa

Hälsa, Hår, Skönhet

Få tjockare hår

Många kvinnor drömmer om glamourösa hårsvall som de som ofta syns på Hollywoodstjärnor. För dem vars hår är tunt och flygigt förblir det tjocka hårsvallet ofta en dröm. Det finns dock åtgärder att vidta som kan ge dig tjockare hår.

Att få tillräcklig med sömn är faktiskt en faktor som påverkar håret, liksom stress och olika sjukdomar. Vissa läkemedel kan orsaka håravfall, men håret återhämtar sig i regel så fort man slutat med medicinen. Graviditet och förlossning kan också orsaka en förlust utav hår, då dessa hormonändringar är stressande för kroppen.

Fler män än kvinnor blir tunnhåriga och ofta är det rent genetiskt då det gäller män. För kvinnor är det ofta andra orsaker som leder till ett håravfall som till exempel kost, oro men även här kan gener spela in.

Följande tips är hämtade från Må Bra.

Ät rätt

En bra kost är a och o när det gäller all skönhetsvård och hårvård är inget undantag. Ät nyttigt och se till att få i dig selen, zink och B-vitaminer – alla dessa tillskott är bra för håret.

Massera hårbotten

När du masserar hårbotten stimulerar du blodcirkulationen och detta påverkar hårets tillväxt positivt. Tänk dock på att inte gnugga för hårt, då sliter du bara på håret.

Massera med fingertopparna, inte naglarna och gör cirklande rörelser tills hårbottnen är varm. Det finns hårborstar som är anpassade för att massera hårbottnen, som med regelbunden användning får den naturliga oljeutsöndringen att öka vilket främjar hårets tillväxt.

Extensions

Har du tillbringat mer än fyra månader med att äta rätt och massera hårbotten (det är nämligen så lång tid det tar innan du ser resultat) utan att märka någon skillnad? Då kan det vara läge att fundera på att ta hjälp utifrån. Extensions är ett populärt sätt att skaffa sig ett tjockare hårsvall. Det går att använda sig av ett flertal olika metoder. Äkta löshår ger bäst resultat. Du kan med löshår skapa fantastiska frisyrer och det är ingen som kan se skillnaden på ditt löshår och ditt äkta hår.

Var försiktig värmebehandling

Det här gäller både för dig med ”naturligt” hår och extensions. Föning sliter på håret och därför är det viktigt att använda dig av produkter som skyddar håret från värmen. Vill du verkligen skydda håret bör du inte föna alls – men föning kan också ge mer volym. Här får du göra an avvägning.

Bär hatt på semestern

Alltför mycket sol och saltvatten kan skada håret. Under semestern lönar det sig alltså att bära hatt. Simmar du i havet är det svårt att undvika saltvatten i håret men ett tips är att du tvättar ur håret direkt på stranden när du är klar med badandet. Badmössa är också ett alternativ, men nog inget som modemedvetna skulle överväga!