Vägen till en god hälsa

Skönhet

Få ett vackrare leende

shutterstock_158433197

Ett vackert leende är det många som är på jakt efter, och det behöver inte vara en omöjlighet, med rätt information och några knep kan man komma riktigt långt.

Välj en bra tandkräm

Det första tipset man kan använda sig av är helt enkelt att se till att man valt en bra tandkräm. Det man är ute efter här är en tandkräm med fluor, som fungerar som ett bevisat skydd mot hål i tänderna. För ett bättre resultat bör man dessutom lämna kvar lite tandkräm på tänderna efter man sköljt en sista gång, då får den mer tid att verka.

Ät rätt och inte för ofta

Ett annat bra tips är att inte äta mer än fem gånger om dagen. Varje gång man äter något så sänks pH-värdet i munnen och det kan ta upp till två timmar innan detta återställts. Sedan är det ju alltid bättre om man också kan hålla sig borta från socker och saker som har en tendens att fastna på och mellan tänderna.

Ta bort missfärgningar

Vita tänder anses ju vara de vackraste, men många färgstarka ämnen kan lämna sina spår på tänderna. En del går att ta bort med regelbunden tandborstning men andra sitter för djupt för detta. Det man då kan göra är att bleka tänderna, produkter som Crystal White finns tillgängliga för hemmabruk.

Titta över medicinerna

Tro det eller ej, men det finns mediciner som kan påverka tänderna. Antidepressiva medel och blodtrycksmediciner är två vanliga typer som kan ge muntorrhet som en biverkning, och bakterier trivs bättre i en torr mun. För att motverka detta finns det saliversättning att köpa i apotek.

Trick med läppstift

Slutligen så kan man faktiskt även dra nytta av sitt läppstift. Genom att välja ett i en kall färg så får man tänderna att se vitare ut, denna effekt är starkast om läppstiftet har en något blå underton.