De fem bästa grönsakerna
Alla har ju garanterat hört att grönsaker är nytta och bra för hälsan, men en del grönsaker är bättre än andra på grund av de nyttiga ämnen de innehåller.
Bladgrönsaker
Det finns ju otroligt många bladgrönsaker, men låt oss fokusera på exemplen spenat, machésallad och mangold. Dessa tre innehåller massor av A-, C- och K-vitaminer, folat, kalcium, järn och magnesium.
Gröna bönor
Gröna bönor är också rikliga på K-vitamin, folat och magnesium. Men innehåller även C-vitamin och kalium, och har även mer fiber än bladgrönsaker.
Broccoli
Broccoli har bra med folat, K- och C-vitamin. Innehåller även en del järn.
Gröna ärtor
Dessa ärtor är rika på både C-vitamin och magnesium men har även bra halter av många andra näringsämnen.
Avokado
Avokados främsta värde ligger i fiber och kalium, men har även bra halter av folat. Det är dessutom en matigare grönsak som kan användas i fler områden än i en sallad.