Vägen till en god hälsa

Skönhet

Dags för männen att uppdatera sin rakning

Billiga eller dyra rakhyvlar har sedan länge blivit förlegade tack vare klassiker i ny tappning. Är du trött på att det ska göra ont redan efter ett par rakningar, eller att skäggväxten är aningen för lång och fastnar i rakhyveln, så finns det prisvärda alternativ. Det handlar framför allt om den så kallade shavetten.

Vad är en shavette då? Först och främst ser den ut som en rakkniv, men den har en stor uppenbar fördel, det går att byta ut bladet. Du behöver med andra ord inte strygla rakkniven så att den håller sig vass. En shavette är vassare än en rakkniv och kräver lite mer teknik och finess än en rakhyvel. Det är lätt att råka skära sig med en shavette, speciellt i början.

Tre anledningar till att du bör investera i en shavette

För det första: Rakbladen i en shavette håller längre än de vanliga rakhyvlarna. Anledning nummer två är att de dessutom är billigare att köpa in än vanliga rakhyvlar. Bara dessa två anledningar är egentligen nog, men utöver dessa två punkter så kommer du att uppleva en mycket närmare rakning med din shavette. En rakkniv kan även den hålla mycket länge, men kräver mycket vård på rätt sätt. Det är här shavetten vinner sin tredje poäng eftersom det går att byta ut rakbladen. I slutänden så är det dock upp till dig och det bästa sättet att veta om du vill ta steget är genom att prova. Det finns gott sidor på nätet som säljer prisvärda produkter för skäggiga män. Unna dig en ny och bättre rakning redan idag.